Postkort

Oppstarten

Brødrene Malcom, Angus og George Young ble født i Glasgow , Skottland , og flyttet til Australia sammen med flesteparten i familien i 1963 . I 1973 startet Malcolm Young og Angus Young AC/DC, og fikk med seg bassist Larry van Kried , vokalist Dave Evans , og Colin Burgess som trommeslager . De fikk ideen til navnet AC/DC etter å ha sett denne påskriften bakpå en symaskin. Navnet er abbreviasjoner for vekselstrøm / likestrøm .

Det var mange utskiftinger i begynnelsen, Burgess var den første som fikk sparken. Allerede på den tiden hadde Angus den karakteristiske skoleuniformen, noe som var en ide fra søsteren Margaret. I september 1974 erstattet Bon Scott Evans. Bandet hadde kun innspilt en single med Evans, med sporene «Can I Sit Next to You, Girl» og «Rockin' in the Parlour». Det første sporet ble innspilt på nytt med Scott under navnet «Can I Sit Next to You Girl», og ble utgitt på den australske versjonen av T.N.T. , og på den internasjonale utgaven av High Voltage.

Suksess

Debutalbumet kom i 1975 og var den australske versjonen av High Voltage. Albumet ble innspilt på kun 10 dager. På denne tiden hadde bandet en stabil besetning med Young brødrene, Scott som vokalist, og Mark Evans bassgitar , mens Phil Rudd spilte trommer . I tiden fra 1974 til 1977 ble bandet et av de mest populære og suksessfulle i Australia, mye takket opptredener på nasjonalt TV.

I 1976 signerte de en internasjonal platekontrakt med Atlantic Records , og turnerte igjennom Europa. De var oppvarmingsband for blant annet Black Sabbath , Aerosmith , Kiss , og Blue Öyster Cult . Bandet ga ut den internasjonale versjonen av High Voltage i 1976 , og den solgte tre millioner eksemplarer. Dirk Deeds Done Dirt Cheap kom ut samme år. Etter utgivelsen av Let There Be Rock fra 1977 , ble Mark Evans sparket grunnet konflikter med Angus Young. Han ble erstattet av Cliff Williams .

Dødsfallet til Bon Scott

19. februar 1980 døde Bon Scott etter en natt med kraftig drikking i London . Han ble funnet død i en bil, liggende i en stilling som kvalte han. Han ble begravet i Fremantle i Australia, hvor han hadde vokst opp. Medlemmene i bandet vurderte å oppløse bandet, men fant ut at Scott ville at de skulle fortsette. De fikk så med seg x-Geordie vokalist Brian Johnson som ny vokalist. De skrev ferdig albumet Back in Black  som Scott hadde vært med på begynnelsen av. Albumet ble deres største suksess noensinne, og i 2007 hadde det solgt mer enn 42 millioner eksemplarer globalt.

Black Ice

 

I 2008 ga bandet ut studioalbumet Black Ice, etter en 8 år lang pause siden Stiff Upper Lip i 2000 . Albumet solgte 1.7 millioner eksemplarer første uken, og toppet listene i 29 land, inkludert Australia , Canada , Storbritannia , og USA . Bandet la så ut på sin 18 måneder lange Black Ice World Tour, hvor de besøkte Norge hele 2 ganger; 18. februar og 15. juni 2009 .